خود ارضایی بر اعصاب و روان تأثیر منفی دارد؛ زیرا شخص صحنه های خاصی را در ذهن خود مجسم می کند تا رفع شهوت کند و این تجسم و خیال باعث فرسودگی قوای ذهنی و ناراحتی های روحی مانند: عصبانیت، بی حوصلگی، ضعف و سستی اراده و… می شود. باعث تحلیل رفتن قوای جسمانی مانند ضعیف شدن چشم و گوش، کم خونی،رنگ پریدگی، نقصان قوای حافظه، لاغری، سرگیجه و …می شود. انجام دادن این کار در دراز مدت باعث نوعی اعتیاد می شود که حتی بعد از ازدواج هم نمی توان آن را ترک کرد. یعنی زنانی که مبتلا به خود ارضایی می شوند پس از ازدواج دچار مشکل می شوند و نمی توانند وظایف همسر داری را انجام دهند و از عمل زناشویی لذتی نمی برند.
خود ارضایی در دختران عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت و در صورتی که به صورت رفتار روزانه درآید خطرناک می شود و مانند هر اعتیادی، روح و جسم و روان فرد را به هم می ریزد و زمانی که فردی اقدام به خودارضایی می کند خیلی سریع فاز هیجان جنسی اتفاق می افتد و جنبه های مهم و عاطفی در یک ارتباط صحیح جنسی را دریافت نمی کند و دچار خلاء عاطفی، افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس می شود
برای مشاهده کامل به ادامه مطلب بروید
خود ارضایی در دختران
آنورگاسمی یکی از مهمترین عوارض خودارضایی در دختران است؛ ممکن است این افراد در دوره مجردی با خودارضایی بتوانند نیازهای جنسی خود را برآورده کنند اما درآینده رضایتمندی جنسی درزندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهند داد. خودارضایی در دختران با تحریک قسمت های خارجی دستگاه تناسلی رایج تر است که صدمه چندانی به دستگاه تناسلی نمی رساند اما زمانی که خودارضایی دختران با تحریک قسمت های داخلی تر دستگاه تناسلی باشد بسته به نوع فشار و ناحیه لمس شونده ممکن است در صورتی که به صورت مداوم خودارضایی تکرار شود آسیب های جدی به دستگاه تناسلی دختران وارد سازد.
در برخی موارد خودارضایی در دختران با تخیلات جنسی، دیدن تصاویر و فیلم صورت می گیرد که فرد با دیدن این تصاویر به هیجان می رسد و در این صورت آسیبی به دستگاه تناسلی وی وارد نمی شود اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چراخودارضایی از لحاظ شرعی و بهداشتی نفی شده است؟
واقعیت این است که دختران و پسران با بلوغ دچار تغییرات هورمونی و جسمانی می شوند و در دوره ای قرار می گیرند که نیازهای جنسی آنها شعله ور شده و راهی برای ارضاء ندارند و ممکن است به سمت خودارضایی کشیده شوند اما همانطوری که می دانید ازدواج تنها راه صحیح ارضای افراد است و ما رفتارهای پرخطر جنسی را نهی می کنیم و بایستی به مقتضای سن و رشد و نیازهای فکری ازدواج به موقع صورت گیرد چرا که نیازهای جنسی یک روند فیزیولوژیک دارد و باید طی شود و افرادی که از لحاظ شرعی مقیدند نیازهای جنسی خود را در جاده صحیح خود قرار دهند بایستی ازدواج کنند.
دلایل خود ارضایی
علاوه بر احساس لذت جنسی، خودارضایی برای رهایی از تنش های جنسی بویژه در هنگامی که شریک جنسی در دسترس نیست انجام میشود. خودارضایی گاهی به منظور رفع اضطراب و رسیدن به آرامش صورت میگیرد. در نوجوانان گاهی خودارضایی با هدف کنجکاوی در خصوص دستگاههای تناسلی اجرا میشود. همچنین گاهی با هدف پیشگیری از انتقال بیماریهای مقاربتی و یا بارداری صورت میگیرد.
تفاوت خود ارضایی با ارضای طبیعى
باید گفت که، خود تحریکی افزون بر ضررهای متعددی که دارد، تفاوت عمدهای با ارضای غریزه جنسی از راه طبیعی و ازدواج دارد. هنگامی که ارضای غریزه جنسی از راه طبیعی و ازدواج صورت میگیرد، فرد از طریق مشاهده، لمس و سایر حواس، مرکز تحریکات جنسی را در مغز، بر میانگیزاند و از جهت فیزیولوژى، تأثیراتی از چشم، لمس و… به مراکز مغزی منتقل میشود و سپس انعکاسات جنسی پدید میآید و در نهایت، عمل جنسی به صورت طبیعی انجام میگیرد.
اما در «خودْ تحریکی» قضیه کاملا بر عکس است و این راه دگرگون میشود و تخیل و تصور مَناظر خاص و لمس موضعى، جانشین عوامل و تحریک طبیعی میشود و به این طریق، یک سیستم انعکاسی انحرافی بر مدار جنسی ایجاد میشود. به تعبیر دیگر در خود ارضایی با هر بار دفع منى، انسان از دو جهت جسمی و روانی در معرض تخلیه و کاهش نیرو قرار میگیرد که در جریان روابط زناشویى، این تخلیه و کاهش قوای روحی با توجه و القائات روانی فرد مقابل، جبران میشود.
هنگامی که عمل «خودْ تحریکی» تکرار شود و «انعکاس انحرافی» در وجود جوان تثبیت شود، سبب میشود که هنگام لزوم نتواند عمل جنسی را به طور طبیعی انجام دهد؛ زیرا سیستم طبیعی راه ارضای غریزه جنسی در او مختل میشود و به همین دلیل، خود را در کامیابی هنگام ازدواج، ناتوان میبیند. باید گفت که، «خودتحریکی» افزون بر ضررهای متعددی که دارد، تفاوت عمدهای با ارضای غریزه جنسی از راه طبیعی و ازدواج دارد
خود ارضایی در دختران عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت و در صورتی که به صورت رفتار روزانه درآید خطرناک می شود و مانند هر اعتیادی، روح و جسم و روان فرد را به هم می ریزد و زمانی که فردی اقدام به خودارضایی می کند خیلی سریع فاز هیجان جنسی اتفاق می افتد و جنبه های مهم و عاطفی در یک ارتباط صحیح جنسی را دریافت نمی کند و دچار خلاء عاطفی، افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس می شود و بعد از ازدواج در یک رابطه زناشویی دیگر تحریک نمی شود و در به ارگاسم رسیدن دچار مشکل می شود چرا که با خودارضایی شرطی شده است تا در یک وضعیت خاصی که خود را تحریک می کند به ارگاسم برسد و به هنگام نزدیکی به همسر خود به یاد رفتارهای خود می افتد و گمان می کند تنها در آن شرایط می تواند به ارگاسم برسد.
یکی از مهمترین مشکلاتی که این زنان به آن دچار می شوند این است که دچار نارضایتی جنسی شده و رفته رفته با بی میلی جنسی مواجه می شوند بنابراین بایستی گفت ممکن است این افراد در دوره مجردی با خودارضایی بتوانند نیازهای جنسی خود را برآورده کنند اما آینده طولانی زندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهند داد. در ادامه نگاه کوتاهی به عوارض استمناء می اندازیم :
# گرفتگی عضلانی برای رسیدن به حالت اوج لذت جنسی یا ارگاسم: عضلات بدن و دستگاه تناسلی چه در مردان برای تخلیه اسپرم و چه در زنان برای پمپاژ خون به ناحیه تناسلی منقبض میشوند. عضلات در استمنای اعتیاد گونه و زیاده از حد، همیشه در حال انقباض و گرفتگی هستند؛
# خستگی و کوفتگی مفرط: ایجاد زمینه برای احساس خستگی در افراد و رخوت بیحاصل پس از ارتکاب، از دیگر مسائل قابل توجه است. این حالت به دلیل صرف انرژی زیاد در اعمال جنسی که خود ارضایی را نیز شامل میشود، باعث کمبود انرژی و تخلیهذخایر (گلیکوژن) نوعی قند میشود که برای تأمین انرژی سلولهای عضلانی لازم است. در نتیجه، خستگی و کوفتگی مفرط روی میدهد؛
هدف واقعی جنسیت و غریزه که ازدواج است به تدریج از افراد مبتلا به استمناء دور میشود و این افراد از مشغول شدن با خود رضایت دارند و این امر، علاوه بر عوارض جسمانی و روانى، سبب پیدایش اختلالهای اجتماعی و فرهنگی میشود. برخی از اختلالها عبارتند از:
# استمناء در فرد، یک حس گریز از اجتماع را پدید میآورد که بر اثر افراط و تکرار در او ریشهدارترخواهد شد. در گوشهای خود را منزوی میکند و به افکاری دور و دراز سرگرم میشود و به آینده و جهانی نامعلوم میاندیشد.
# توجه به لذات شخصى، سبب سستى روابط اجتماعی میشود و حیات جمعی را دچار مخاطره میسازد. فرد به غیر از میل به انزواجویى، در عرصه اجتماعی نیز با مردم جوششی ندارد و از زندگی در جمع، احساس لذت نمیکند.
# احساس بی کفایتی در حیات اجتماعی و بدبینی نسبت به دیگرانی که دارای حیاتی با نشاطاند، از دیگر عوارض استمناء است. احساس حسادت در این بین از مسائل ناگواری است که عواقب بدی برای فرد پدید میآورد.
# شخصیت اجتماعی و انسانی چنین افرادی به تدریج متزلزل تر شده، روز به روز بدتر میشود و بدان نظر، زیان آن از این دید نیز انکار ناپذیر است.
# انزالهای زودرس، حتی در کنار همسر و در مقاربت، از عوارضی است که روابط صحیح را به خطر می اندازد. مبتلایان به استمناء پس از ازدواج، تنها به فکر خویشاند نه ارضای همسر.
# ناسازگاری خانوادگی و سردی در روابط بعد از ازدواج از عوارض دیگری است که منشأ بسیاری از اختلافات زوجین است؛ به ویژه در دختران، ابتلا به این کار، سبب میشود که تحریکات جنسی در آنها بیاثر باشد و از شوهر دلسرد شوند. این حالت برای کسانی بیشتر است که قبل از ازدواج چنین وضع و حالتی را داشتهاند
# افسردگی به میزان بالا
# شادی و عشق کمتر
# از بین رفتن زیبایی
# از بین رفتن براقیت و زیبایی چشم ها
# به هم خوردن تناسب اندام و زشتی هیکل
# ریزش موهای سر
# ایجاد مشکلات جدی روحی مثل بدبینی و تندخویی و…
# دفع بی اختیار منی
# بی اختیاری ادرار
# بی اختیاری در کنترل منی
# ضعف در قوای جسمی و جنسی
# سرطان پروستات
# سرطان پستان
# ضعف در بینایی و شنوایی همچون شنیدن صدای وزوز در گوش
# مریض شدن پی در پی
# کم شدن حافظه و قدرت یادگیری
# ضعف اعصاب و کم شدن قدرت تحمل در برابر مسائل
# بی حالی و ضعف همیشگی
# برای دختران ممکن است به پرده ی بکارت آسیب برساند و در آینده و برای ازدواج دچار مشکل شوند.
# پدید آمدن کمخونی به ویژه بر اثر تحریک مصنوعی و مداوم آلت تناسلى؛
# پدید آمدن و گسترش تورم غدد وذی در انسان؛
# تورم کانال نطفه؛
# تورم قسمت پایانی و عقب کانال ادرار؛
# فرسودگی بسیار مراکز تیره پشت در سایه تداوم این عمل و آمادگی فرد برای ناتوانی جنسى؛
# تحلیل رفتن قوای جسمانی و ضعف انرژی جسمانی افراد؛
# شل شدن عضلات تناسلی و از دست دادن قدرت نگهداری منی یا ادرار؛
# پژمردگى،زردی رنگ و بیرمق به نظر آمدن؛
# پیدایش تغییرات در مراکز ستون فقرات و اعضائی که هنوز کامل نشده اند.
# پدید آمدن سردرد، سرگیجه ، سوت کشیدن گوشها و …؛
# خستگی عصبی و فرسودگی دستگاه اعصاب
# ضعف عمومی بدن، به ویژه بینایى؛
# عقیم شدن و ناتوانی در تولید مثل؛
# پیری زودرس؛
# ضعف مفاصل و لرزش دست؛
# ایجاد قاعدگی نامنظم برای دختران در سنین بعدی و بلوغ؛
# احساس درد برای دختران در سنین بلوغ در حین خونریزی و قاعدگى؛
# پدید آمدن ترشحات چرکی از دستگاه تناسلی دختران؛
# پیدایش فراوانی خون در آب تناسلی در سایه تحریکات بیش از اندازه و بیاعتنایی به بهداشت جنسى؛
# خطر از بین رفتن پرده بکارت برای دختران بر اثر دستکاری زیاد؛
# زشتی چهره و از بین رفتن طراوت صورت؛
# زرد و لاغر شدن؛
# درشت شدن چشمها؛
# عجز در فهم مطالب؛
# فلج شدن برخی اعضا و یا تمامی اعضا در بعضی وقتها؛
# از دست دادن قوای تناسلی به صورت تدریجى؛
# هیجانات جنسی ناشی از استمناء بلای کوچکی نیست و آثاری ناگوار بر اعصاب میگذارد.
# برخی از آسیبهای روانی و شخصیتی استمناء عبارتند از: احساس محرومیت جسمی و روحی در صورت عدم انزال؛
# آشفتگیهای خُلقی مانند: افسردگى، غمگینى، بی خوابى، بیاشتهایى، ناتوانی در انجام وظایف روزانه.
# پدید آمدن احساس نارضایتی و به دنبال آن بدبینی به دیگران؛
# ضعف اراده و گرفتاری در اخذ تصمیمهای لازم تا حدی که فرد را چون غلامی حلقه به گوش و دچار جنگ و جدال میسازد؛
# کمحوصلگى، سستى، خمودى، حساسیت فراوان در برابر نور، صدا و امثال آن؛
# بیمبالاتى، کمرویى، ترسو و خواهان تنهایی و انزوا بودن در افرادی که در سنین پایین گرفتار استمناء میشوند؛
# زود رنجی و حساسیت و ناراحتی از برخوردی کوچک؛
# پدید آمدن عکسالعملهای مالیخویایی و وسواسى؛
# کاستی در اعتماد بهنفس بهخاطر دلهره و وحشت فرد در حین ارتکاب از بیم رسوایى؛
# درهم کوبیده شدن شخصیت فرد بهخاطر سرزنش و تحقیر خود، به علت ارتکاب گناه؛
# فراهم شدن زمینه بیمبالاتی بهخاطر احساس دائمی گناه از عمل؛
# اضطراب دختران بهخاطر وحشت آنها نسبت به از دست دادن بکارت خود؛
خسته نباشید ...
یه چیزی ....این همش واسه دخترا نبودااا
:)