سلام سلام به همه کنکوریای ۹۸چشمک

 

شاید اولین سوالی که به ذهن یه کنکوری میرسه این باشه که:

 

چجوری برنامه ریزی کنم و واحدهای مطالعاتی درس ها رو کنار هم بذارم؟

 

و اما پاسخ:

مهمترین نکته در پاسخ این سوال اینه ک قطعا شما بهترین فرد برای برنامه ریزی برای خودتون هستید

چون شما هستید که ساعت دقیق خواب و مدرسه و ناهار و و شام خودتونو میدونید و دیگران در این زمینه فقط میتونن شما رو راهنمایی کنند تا برنامه ریزی بهتری داشته باشید.

 

همونطور که خودتون میدونید دروس اختصاصی و عمومی باید یکی در میان پشت هم قرار داده شوند یعنی پس از هر درس اختصاصی یک عمومی و بالعکس.

همچنین به ازای هر یک ساعت و نیم مطالعه یک ربع استراحت در نظر گرفته شود.

 

نکته: این نوع برنامه ریزی صرفا برای وقتی ست که شما به یه ثبات نسبی تو درس خوندنتون رسیدید و به این شیوه درس خوندن تو روزای اول اصلا هدف خوبی نمیتونه باشه چرا که بهتره روزای اول از برنامه های سبک با استراحت های زیاد شروع کنید تا بتونید بعد از حدود ۱۰ روز تا دو هفته به ثبات در مطالعه برسید.

 

بچه ها این تایم برای ثبات مطالعه ی شما لازمه اینجوری کم کم عادت می کنید و میتونید از پس ساعت درسی بالا هم بربیاید اما اگر از روز اول بخواید ۱۰ یا ۱۲ ساعت درس بخونید زود خسته میشید و ممکنه بخاطرش تا چند روز درس نخونید و یا کلا از درس زده بشید.

 

خب حالا میریم سراغ چارچوب برنامه مون

 

من به عنوان یه کنکوری باید ی دفترچه ی هر چند ساده داشته باشم که توش برا خودم ۷ روز هفته رو برنامه ریزی کنم

 

این ۷ روز خودش میشه دو قسمت یک قسمت ۶ روز اول و روز اخر هم یک قسمت جدا

حالا چرا جدا؟

چون ما تو این روز درس نمیخونیم.

روز هفتم خودش شامل ۲ بخش دوره و جبران میشه

 

در بخش دوره یه دور مرور وار باید سعی کنیم مطالبی که در طول اون ۶ روز خوندیم رو دوره و یادآوری کنیم. که در اینجا اهمیت خلاصه هایی که در طول مطالعه برداشتیم پررنگ تره 

درباره خلاصه نویسی در ادامه بیشتر توضیح میدیم.

بخش جبرانی شامل ساعاتی از مطالعه ست که ما در اون ۶ روز  به هر دلیل نتونستیم طبق برنامه پیش بریم و از روزهای قبل باقی مونده

البته در طول هفته شما نباید فکر کنید که اصلا همچین روزی وجود داره اما اگر مثلا یک روز به دلیلی نتونستید ۲ ساعت از برنامه رو اجرا کنید اون میره تو روز هفتم.

حالا درمورد دروسی مثل زیست و شیمی که باید هرروز خونده بشن مثلا اگر قرار بود امروز فصل ۱ زیست پیش رو بخونم و فردا فصل دوم اگر امروز نرسیدم بخونم اون واحد رو میذارم تو روز هفتم اما فردا درس اول رو میخونم و همینجوری برنامه رو ی روز جابجا میکنم تا برسم به روز هفتم که جبرانه ولی درسی که قرا بود روز قبل بخونم رو میخونم.

منظور اینه که برای انتقال ساعات جبرانی به روز هفتم فقط ساعات رو انتقال بدید نه مباحث رو اینجوری پیوستگی مباحث هم حفظ میشه.

 

این اختصاص تایم ساعات جبرانی خیلی نکته مهمیه و اخیرا مورد توجه خیلی از مشاوران هم قرار گرفته پس حتما بهش توجه داشته باشید اما هرچه به عید و جمع بندی نزدیک میشیم چون مطالب کامل مرور و خونده میشن اهمیت روز هفتم کمتر میشه تا جایی که میتونیم کامل  از برنامه حذفش کنیم و در اون روز هم مثل روزهای دیگه برنامه ریزی درسی داشته باشیم.

 

درمورد اهمیت دروس در چیدمان باید دروس اختصاصی که ضریب بیشتری دارند هرروز و بقیه ی دروس اختصاصی یک روز در میان در برنامه قرار داده شوند ولی باید توجه شود وقتی که ساعت درسی بالا رفت همچنین در روزهای تعطیل و به خصوص برای فارغ التحصیلان دروس دسته ی دوم هم بهتره هرروز مطالعه بشن تا بازدهی بالاتر بره

 

درمورد دروس عمومی درسی مثل ادبیات که ضریب بالاتری نسبت به بقیه داره جزء جدایی ناپذیر دروس هرروزه ی شماست.

درمورد دینی هم اکثرا یک روز در میان پیشنهاد میشه اما برای این درس هم وقتی به ساعت درسی بالا رسیدید میتونید هرروز مطالعه داشته باشید که بتونید تا کنکور چند بار مطالب رو مرور کنید.

عربی و زبان هم بسته به سطح درسی زبان هفته ای بین ۲ تا ۵ و عربی هفته ای بین ۳ونیم تا ۶ ساعت حتما مطالعه شود.

 

نکته مهم: برای لغات ادبیات و عربی و زبان و تاریخ ادبیات بهتره برنامه ای تنظیم کنید که هرروز مقداری از این مطالب را مطالعه کنید.

پیوستگی در مطالعه ی این مطالب کمی سخت به نظر میرسه اما اگر سعی کنیم عادت کنیم تا کنکور چند دور این مطالب دوره میشن و برای آزمون ها هم قطعا در این مطالب عقب نمیفتیم.

همچنین طبق توصیه ی اکثر مشاوران و دبیران بهتره هر شب ۵ تا تست قرابت و ۵ تست آرایه هم تمرین بشه که این هم شاید در برنامه ی هرروزه ی شما تایم زیادی نبره اما در طولانی مدت توانایی شما رو در حل تست این دروس خیلی بالا میبره و البته نکته مهم درمورد آرایه مطالعه ی یک درسنامه ی خوب قبل از حل تست های مربوط به هر مبحث هستش.

به همین دلیل بود که بالاتر گفتیم ادبیات باید هرروز مطالعه بشه و اگر طبق این برنامه پیش برید فقط زبان فارسی میمونه که اون رو هم اگر هفته ای ۲ساعت مطالعه داشته باشید عالیه.

 

خب بچه ها تا پست بعدی که درباره خلاصه نویسیه خدانگهدار

امیدواریم مطالب این پست به شما کمک کرده باشهلبخند

خادم شما - سپیده